Kras

Alle Hoeken van de Kamermuziek

In Kras ontmoeten drie mannen elkaar, elke dag opnieuw en elke keer op dezelfde plek. Ze kijken naar de lucht, naar het vliegen van de vogels. Soms komen ze even samen, maar nooit voor lang. Soms praten ze met elkaar, maar nooit met woorden. Drie verschillende mannen, die hun eigen gang gaan met hun eigen eigenaardigheden. En toch is er meer dat hen verbindt dan ze zelf doorhebben. Zonder dat ze het van elkaar weten, dromen ze alle drie van hetzelfde.

In Kras komen de werelden van klank en beeld samen: een dialoog tussen de kleur van klarinet en ud en het lijnenspel van een tekening. Kras is een poëtische ontmoeting tussen twee musici en een tekenaar die dromen van opstijgen en wegvliegen…

Kras is een co-productie met Festival 2 Turven Hoog.

Uitvoerenden
Gerard de Bruyne – tekenaar
Jaber Fayad – ud
Rudi van Hest – klarinet en basklarinet

Artistiek team
Regie – Simone de Jong
Composities – Jaber Fayad, Rudi van Hest en Ned McGowan
Muzikale leiding – Ned McGowan
Vormgeving – Bartel Meyburg
Kostumering – Sacha Zwiers

Over Alle Hoeken van de Kamermuziek
Alle Hoeken van de Kamermuziek bestaat oorspronkelijk uit Bastiaan Woltjer, Anneke Wensink en Rudi van Hest. Drie musici die elkaar al kennen sinds hun tijd bij het Ricciotti Ensemble en daar hun gezamenlijke liefde voor het spelen voor kinderen ontdekten.
Inmiddels zijn het drie ervaren makers van muziektheater. Sinds 2010 hebben zij als Alle Hoeken van de Kamermuziek twee muziekvoorstellingen opgezet, geproduceerd en uitgevoerd: Takkenherrie (6+) en Woei! (1+). Daarnaast hebben zij samen en onafhankelijk van elkaar hun sporen verdiend in het muziektheater. Zo maakten zij voorstellingen met de gezelschappen Koperkwintet KWIVR, het Wervelwind Ensemble, Firma Weijland, theaterorkest Max Tak, Oostpool en de Veenfabriek. Bastiaan Woltjer is inmiddels ook een veelgevraagd componist voor muziektheater.
Sinds 2015 speelt Alle Hoeken van de Kamermuziek ook buiten de landsgrenzen met de voorstelling Woei!. Zo werd onlangs opgetreden tijdens het Baboró Arts Festival for children in Galway, Festival Happy New Ears in Mannheim, waar Europa’s neusje van de zalm op het gebied van muziek voor jonge doelgroepen werd gepresenteerd, en het Babelut Festival in Neerpelt.

Uitgangspunt bij de voorstellingen van Alle Hoeken van de Kamermuziek is het op het podium brengen van nieuw gecomponeerde, live gespeelde muziek voor kinderen in een theatrale setting.
Daarbij wordt er altijd voor gezorgd dat een samenlevingsbreed publiek wordt bereikt. Elke locatie wordt gezien als potentiële optreedlocatie: van scholen tot instellingen voor kinderen met een beperking, buurtcentra, concertzalen en theaters.

Het gezelschap heeft er altijd naar gestreefd de samenwerking aan te gaan met andere podiumkunstenaars uit diverse hoeken van de podiumkunsten. Dit uitgangspunt krijgt een nieuwe impuls in de twee muziekvoorstellingen die op de rol staan in 2017: Kras (2+) en Het Boompje (3+).