Wat niemand weet

Koperkwintet KWIVR (reprise)

“Dat het zou gaan regenen en regenen en dat er een Grote Vloed zou komen, was voor de mensen een geheim. Behalve voor Noach. En Noach bouwde een boot.”

Tonke Dragt schreef voor de Kinderboekenweek 2007 het prentenboekje Wat niemand weet, geïnspireerd op het fascinerende verhaal van Noach en de Ark. Ze voorzag het verhaal van verrassende nieuwe wendingen. Door de nadruk te leggen op het universele karakter van het verhaal kunnen kinderen en volwassen met willekeurig welke levensovertuiging zich er mee kunnen identificeren.

Koperkwintet KWIVR en verteller Rudi van Hest brengen deze kleurrijke vertelling tot leven in een muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar.

Wat niemand weet was tussen december 2008 en juni 2014 meer dan 200 keer te zien in theaters, concertzalen en als schoolvoorstelling (voor de groepen 3 en 4).

Uitvoerenden
Koperkwintet KWIVR
Rudi van Hest – verteller en klarinet

Artistiek team
Concept en initiatief: Koperkwintet KWIVR en Rudi van Hest
Muziek: Bastiaan Woltjer
Tekst: Tonke Dragt
Regie: Joeri Vos
Vormgeving: Udo Thijssen en Rob Logister
Beeld: Annemarie van Haeringen

Over Koperkwintet KWIVR
Koperkwintet KWIVR houdt zich vol overgave bezig met het concertpubliek van morgen. Met het interactieve kleuterconcert Roodkapje (25.000 bezoekers) en met de muzikale voorstelling Wat niemand weet (Tonke Dragt, 22.000 bezoekers) was dit koperkleurige gezelschap te zien en te horen in vele concertzalen en theaters en in talloze basisscholen in het hele land.

De voorstellingen van KWIVR zijn dankzij diverse onderwijsorganisaties talloze keren terug te vinden in basisscholen in het hele land. Zo bereikt KWIVR grote groepen kinderen die nog nooit in hun leven een voorstelling hebben meegemaakt. Daarnaast heeft KWIVR ook een vaste plek verworven in de jeugdprogrammering van de grote concertpodia en festivals en weten steeds meer theaterprogrammeurs dit kleurrijke gezelschap te vinden.

Op dit moment tourt Koperkwintet KWIVR met de 6+ voorstelling Lichterlaiie langs vele theaters en basisscholen in Nederland.

Koperkwintet KWIVR bestaat uit:
Mark Geelen – trompet
Sjoerd Pauw – trompet
Anneke Wensink – hoorn
Bastiaan Woltjer – trombone
Joost van Genugten – tuba

Gerealiseerde projecten:

Roodkapje (2005): muziekvoorstelling voor 4+, met Rudi van Hest (verteller)
Wat niemand weet (2008): muziekvoorstelling voor 5+, met Rudi van Hest (verteller en klarinet)
Praten met je oren dicht (2012): muziekvoorstelling voor 4+, met Rudi van Hest (spel en klarinet)
De Klim (2015): educatieproject in Basisschool De Klim, Utrecht
Lichterlaaie (2015): muziekvoorstelling voor 6+