Koperkwintet KWIVR

Koperkwintet KWIVR houdt zich vol overgave bezig met het concertpubliek van morgen. Met het interactieve kleuterconcert Roodkapje (25.000 bezoekers) en met de muzikale voorstelling Wat niemand weet (Tonke Dragt, 22.000 bezoekers) was dit koperkleurige gezelschap te zien en te horen in vele concertzalen en theaters en in talloze basisscholen in het hele land.

De voorstellingen van KWIVR zijn dankzij diverse onderwijsorganisaties talloze keren terug te vinden in basisscholen in het hele land. Zo bereikt KWIVR grote groepen kinderen die nog nooit in hun leven een voorstelling hebben meegemaakt. Daarnaast heeft KWIVR ook een vaste plek verworven in de jeugdprogrammering van de grote concertpodia en festivals en weten steeds meer theaterprogrammeurs dit kleurrijke gezelschap te vinden.

Op dit moment tourt Koperkwintet KWIVR met de kleutervoorstelling Praten met je oren dicht langs vele basisscholen in Nederland. Daarnaast werkt KWIVR hard aan de nieuwe voorstelling Lichterlaaie, die in november 2015 in première gaat.

Koperkwintet KWIVR bestaat uit:
Mark Geelen – trompet
Sjoerd Pauw – trompet
Anneke Wensink – hoorn
Bastiaan Woltjer – trombone
Joost van Genugten – tuba

Gerealiseerde projecten:

  • Roodkapje (2005): muziekvoorstelling voor 4+, met Rudi van Hest (verteller)
  • Wat niemand weet (2008): muziekvoorstelling voor 5+, met Rudi van Hest (verteller en klarinet)
  • Praten met je oren dicht (2012): muziekvoorstelling voor 4+, met Rudi van Hest (spel en klarinet)
  • De Klim (2015): educatieproject in Basisschool De Klim, Utrecht
  • Lichterlaaie (2015): muziekvoorstelling voor 6+

Gegevens Stichting Koperkwintet KWIVR