Wat niemand weet

Voor iedereen van 5 jaar en ouder

“Dat het zou gaan regenen en regenen en dat er een Grote Vloed zou komen, was voor de mensen een geheim. Behalve voor Noach. En Noach bouwde een boot.”

Tonke Dragt schreef voor de Kinderboekenweek 2007 het prentenboekje Wat niemand weet, geïnspireerd op het fascinerende verhaal van Noach en de Ark. Ze voorzag het verhaal van verrassende nieuwe wendingen. Door de nadruk te leggen op het universele karakter van het verhaal kunnen kinderen en volwassen met willekeurig welke levensovertuiging zich er mee kunnen identificeren.

Koperkwintet KWIVR en verteller Rudi van Hest brachten deze kleurrijke vertelling tot leven in een muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar.
Wat niemand weet was tussen 14 december 2008 en eind mei 2014 maar liefst 164 keer te zien in onder meer: Concertgebouw De Doelen, Muziekcentrum Vredenburg, het Grachtenfestival, Concertgebouw De Vereeniging, Odeon de Spiegel, Muziekgebouw aan het IJ en De Oosterpoort. Daarnaast is de voorstelling veelvuldig als schoolvoorstelling (voor de groepen 3 en 4) uitgevoerd. Op verzoek van Concertgebouw De Doelen en TivoliVredenburg is de voorstelling in 2015 weer nieuw leven in geblazen. In

Inmiddels is de versie van Wat niemand weet voor koperkwintet en verteller te ruste gelegd. Maar, componist Bastiaan Woltjer en verteller/klarinettist Rudi van Hest hebben de succesvolle muziekvoorstelling in 2016 bewerkt voor symfonie- of harmonie/fanfare-orkesten die van plan zijn een familieconcert te verzorgen. Op deze pagina’s leest u meer over de opzet en mogelijkheden van deze orkestversie van Wat niemand weet.

Wat niemand weet is een co-productie van Koperkwintet KWIVR en Muziekcentrum De Toonzaal.