Ali Baba en de 40 Rovers

Peter Faber en Esther Damsma in ‘t Groen

De voorstelling ‘Ali Baba en de 40 Rovers’ is een moderne versie van het oeroude verhaal uit de Sprookjes van 1001 Nacht. Een verhaal over goed en kwaad, trouw en verraad, over hebzucht, list en bedrog.

Ali B is straatveger en op een dag veegt hij de straten op het industrieterrein vlak buiten de stad. Hij ziet hoe 40 mannen op 40 motors halt houden voor een elektriciteitskast langs de kant van de weg. Met luide stem roepen ze ´Sesam open U´ en als vanzelf zwaait de deur van de elektriciteitskast open. De 40 mannen gaan naar binnen, komen kort daarna weer tevoorschijn, stappen op hun motor en rijden weg.
Ali B. is vreselijk nieuwsgierig dus ook hij roept ‘Sesam open U’. In de elektriciteitskast ontdekt hij een schat, groter dan hij zich ooit had kunnen voorstellen. Een schat, die hem kan helpen zijn diepste verlangen te vervullen. Een schat ……
Vanaf dat moment begint het bloedstollende avontuur van Ali Baba en de 40 rovers.

Peter Faber is al jarenlang professioneel verhalenverteller en hij speelt en vertelt vele voorstellingen op scholen, in bibliotheken, in theaters, op festivals en waar je ook nog maar meer kunt vertellen. Voor Ali Baba en de 40 rovers heeft hij de samenwerking opgezocht met Esther Damsma – in ’t Groen Zij speelt in verschillende kamermuziekensembles, in grote en kleine theatervoorstellingen en geeft veel vioolles aan kinderen.

Credits
Concept, tekst en vormgeving: Peter Faber
Regie: Angelique Severs
Verteller: Peter Faber
Muziek: Esther Damsma in ‘t Groen