De Grote Pinguïn en Bananen Show

Ardemus Quartet

Ergens op de Zuidpool leven de laatste vier pinguïns van Katona. Het bijzondere van deze pinguïns is dat ze uitsluitend bananen eten. Als de enige bananenboom op de Zuidpool sneuvelt, gaan de pinguïns op reis, op zoek naar een plek waar bananen in overvloed zijn. Die plek blijkt de bananenstal van Ome Jaap, Albert Cuypmarkt, Amsterdam, Nederland te zijn. Na een gevaarlijke reis komen zij aan bij de marktkraam van Ome Jaap. Maar wat moet Ome Jaap met vier pinguïns?
Een grappige en ontroerende muziekvoorstelling gespeeld door de vier veelzijdige musici van het Ardemus Quartet.

Ardemus Quartet, finalist van de prestigieuze Dutch Classical Talent Award 2017/2018, werd gesmeed door de vurige passie voor kamermuziek (Ardemus: lat.: wij branden). De vier jonge internationale musici zijn naadloos verbonden en brengen een verfrissende muzikale ervaring. In hun korte bestaan (sinds 2014) hebben zij een heel natuurlijke manier van samenspelen ontwikkeld en zijn zij voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het kwartet vraagt niet alleen om een zeer verfijnd en hoog speelniveau maar zoekt ook haar grenzen op buiten de muzikale aspecten, zoals zij lieten zien tijdens hun eerste geënsceneerde concert met regisseur Annechien Koerselman in ‘You’ve been talking in your sleep’.
Ook nu daagt het kwartet zichzelf weer uit in deze samenwerking met regisseur Margrith Vrenegoor.

Credits
Muziek van o.a. Claude Debussy, George Gershwin en Toek Numan.
Regie en tekst: Margrith Vrenegoor
Ontwerp beelden: Emile Zeldenrust
Lichtontwerp: Teus van der Stelt
Kostuumontwerp: Judith de Zwart
Voice-over: Har Smeets

Deze productie is in 2018 tot stand gekomen in opdracht van het Nationaal Jeugd Orkest en in première gegaan tijdens de NJO Muziekzomer Gelderland.