SpeelS

Door Gerard de Bruyne en Tessa Zoutendijk

Voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar

Een tekenaar, een violist, en op de grond een heel groot vel papier. Alle kinderen er om heen. Eerst is het vel nog leeg en is het stil. Dan klinkt de viool, lange tonen. Lange witte lijnen ontstaan op het papier. Wat wordt het? Waar gaat dat heen?

Violiste Tessa Zoutendijk en tekenaar Gerard de Bruyne nodigen de kinderen uit samen het scheppingsproces in te duiken waarin kunstenaar en kind elkaar inspireren. Zo ontvouwt zich langzaam een wereld vol structuren en patronen in klank, lijn, kleur, en beweging. De tekening wordt een partituur, een choreografie en blijken de kinderen onderdeel van een unieke kunstbeleving voor zowel zichzelf als de toeschouwers.

Gerard de Bruyne (tekenaar) en Tessa Zoutendijk (violist), twee kunstenaars met een rugzak vol ervaring en de voelsprieten altijd op ‘aan’, houden er van te spelen in het moment. Hun talent voor improvisatie maakt het samenspelen boeiend en is dé manier om kinderen te betrekken bij hun voorstelling. Via het tekenen en musiceren weten zij als geen ander met hun jonge publiek  te communiceren en zijn zij in staat , zonder woorden, de kinderen mee te laten spelen.

Team
Tessa Zoutendijk – viool
Gerard de Bruyne – tekenaar