Alle Hoeken van de Kamermuziek

Alle Hoeken van de Kamermuziek bestaat oorspronkelijk uit Bastiaan Woltjer, Anneke Wensink en Rudi van Hest. Drie musici die elkaar al kennen sinds hun tijd bij het Ricciotti Ensemble en daar hun gezamenlijke liefde voor het spelen voor kinderen ontdekten.
Inmiddels zijn het drie ervaren makers van muziektheater. Sinds 2010 hebben zij als Alle Hoeken van de Kamermuziek twee muziekvoorstellingen opgezet, geproduceerd en uitgevoerd: Takkenherrie (6+) en Woei! (1+). Daarnaast hebben zij samen en onafhankelijk van elkaar hun sporen verdiend in het muziektheater. Zo maakten zij voorstellingen met de gezelschappen Koperkwintet KWIVR, het Wervelwind Ensemble, Firma Weijland, theaterorkest Max Tak, Oostpool en de Veenfabriek. Bastiaan Woltjer is inmiddels ook een veelgevraagd componist voor muziektheater.
Sinds 2015 speelt Alle Hoeken van de Kamermuziek ook buiten de landsgrenzen met de voorstelling Woei!. Zo werd onlangs opgetreden tijdens het Baboró Arts Festival for children in Galway, Festival Happy New Ears in Mannheim, waar Europa’s neusje van de zalm op het gebied van muziek voor jonge doelgroepen werd gepresenteerd, en het Babelut Festival in Neerpelt.

Uitgangspunt bij de voorstellingen van Alle Hoeken van de Kamermuziek is het op het podium brengen van nieuw gecomponeerde, live gespeelde muziek voor kinderen in een theatrale setting.
Daarbij wordt er altijd voor gezorgd dat een samenlevingsbreed publiek wordt bereikt. Elke locatie wordt gezien als potentiële optreedlocatie: van scholen tot instellingen voor kinderen met een beperking, buurtcentra, concertzalen en theaters.

Het gezelschap heeft er altijd naar gestreefd de samenwerking aan te gaan met andere podiumkunstenaars uit diverse hoeken van de podiumkunsten. Dit uitgangspunt krijgt een nieuwe impuls in de twee muziekvoorstellingen die op de rol staan in 2017: Kras (2+) en Het Boompje (3+).

Gerealiseerde projecten:

  • Takkenherrie (2010): muziekvoorstelling voor 6+, met Reineke Jonker (spel en zang)
  • Woei! (2013): tekstloze muziekvoorstelling voor 1+

Toekomstige projecten:

  • Kras (2017), muziekvoorstelling voor 2+
  • Het Boompje (2017): een ontroerende en intieme winter-opera naar het boek van Loek Koopmans, voor 3+

Gegevens Stichting Alle Hoeken van de Kamermuziek