Help Het Boompje…

Help je ons Het Boompje op te tuigen?

Crowdfundactie bij voordekunst

‘Het kleine boompje is niet gelukkig, want het heeft geen zachte groene blaadjes, maar harde, stekelige naaldjes. En ze wil graag net zo mooi zijn als de andere bomen. Uiteindelijk gaat haar wens in vervulling, maar anders dan ze had gedacht…’

Wat is Het Boompje?
Het Boompje is een hartverwarmende en intieme kameropera voor kleuters en hun (groot-)ouders. De voorstelling is komende winter, van november 2018 tot en met februari 2019 (en hopelijk ook het seizoen daarna…), te zien en te horen in theaters en concertzalen.

Help je ons om Het Boompje op te tuigen tot een betoverende muziekvoorstelling voor de allerkleinsten?
Om deze voorstelling te realiseren hebben we jouw hulp nodig!
Het kleine naaldboompje transformeert in de voorstelling van een naaldboompje in een boom met gouden blaadjes, een boom met glazen blaadjes, een loofboompje en ten slotte weer in zichzelf: een naaldboompje. En tegelijkertijd verstrijken de seizoenen. Deze voorstelling vraagt om een bijzonder en inventief kostuum- en decorontwerp, en daarvoor ontbreekt het ons nog aan voldoende financiële middelen. Daarom vragen we jou om hulp!

Klik nu op deze link voor de pagina van Het Boompje op het platform van voordekunst en ontdek wat voor leuks we voor je in petto hebben als tegenprestatie voor jouw donatie…

Het verhaal
Het Boompje is gebaseerd op een oud gedicht van Friedrich Rückert: Vom Baümlein, das andere Blätter hat gewollt (1813), en het daarop geïnspireerde prentenboek dat bijna iedere kleuter kent: Het Boompje van Loek Koopmans (uitgeverij Christofoor, 2008).
De Utrechtse dichter en (jeugd)librettist Ruben van Gogh maakte voor muziekgezelschap Alle Hoeken van de Kamermuziek van dit tijdloze verhaal een hedendaagse, poëtische en soms grappige versie, voor de allerkleinste operabezoekers. Bastiaan Woltjer schreef hier sfeervolle en soms tegendraadse muziek bij waarin je de seizoenen hoort verstrijken. En hij bewijst met zijn muziek ook dat een opera kan swingen!

Ik kan ruisen, ik kan zwiepen, ik kan zwaaien
En ik fluister als de wind ineens gaat waaien….

Openbare voorstellingen en schoolvoorstellingen
Het Boompje is vanaf november 2018 te zien in theaters en concertzalen (klik hier voor de agenda) maar wordt ook gespeeld als schoolvoorstelling, waardoor veel kinderen worden bereikt die anders niet met deze kunstvorm in aanraking zouden komen. De thematiek van Het Boompje (‘ik ben goed zoals ik ben’) brengt een waardevolle en positieve boodschap die wij graag uitdragen richting deze jonge doelgroep, allen middenin de fase van hun ‘ontwakend zelfbesef’.

Ook hier kun je klikken voor de pagina van Het Boompje
op het platform van voordekunst…